Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

CUPCAKES ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ

      ΥΛΙΚΑ:

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή ένα λοβό βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μπανάνα λιωμένη με ένα πιρούνι (100γρ περίπου)
  • 1 μπάρα δημητριακών
  • 170γρ. πραλίνα φουντουκιού
       ΟΔΗΓΙΕΣ:

     
             Σε ένα μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το γιαούρτι και τη λιωμένη μπανάνα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανιλίνη και το baking powder και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίξερ. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Σε μια φόρμα ψησίματος για 12 cupcakes, μοιράζουμε τη ζύμη. Πάνω από κάθε cupcake βάζουμε 1 κ.γ. πραλίνα φουντουκιού και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, την απλώνουμε. Σπάμε μια μπάρα δημητριακών με τα χέρια μας και τη μοιράζουμε σε όλα τα cupcakes. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά. Βγάζουμε τα cupcakes από το φούρνο, τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου