Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 350γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
  • 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 75γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
       Για την κρέμα πατισερί:
  • 660mL + 4-5 κ.σ. γάλα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. αλεύρι
  • 8 κρόκοι αβγών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
         ΟΔΗΓΙΕΣ:

        Σε ένα ανοξείδωτο μπολ, χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το γάλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βάζουμε λίγο-λίγο ζεστό γάλα στο μίγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να μην κόψει. Βάζουμε όλο αυτό το μίγμα, πίσω στο κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει και να βγάζει φούσκες. Αφού γίνει αυτό, το βράζουμε ανακατεύοντας για άλλο ένα λεπτό. Περνάμε το μίγμα από μια σίτα (πολύ λεπτό σουρωτήρι) και ανακατεύουμε τη βανίλια. Καλύπτουμε με μια πλαστική μεμβράνη έτσι ώστε αυτή να ακουμπάει ακριβώς πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Την βγάζουμε από το ψυγείο και την αφρατεύουμε ανακατεύοντας την με ένα σύρμα. Σε ένα σκεύος 30x20 εκ. τοποθετούμε στη βάση τα μισά μπισκότα digestive. Φροντίζουμε να καλύπτουμε τα κενά με σπασμένα μπισκότα. Βρέχουμε τα μπισκότα με 2-3 κ.σ. γάλα. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Συνεχίζουμε τοποθετώντας άλλη μια στρώση με μπισκότα, φροντίζοντας πάλι να καλύπτουμε τα κενά. Τα βρέχουμε με 2-3 κ.σ. γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα μπολ, σπάμε τη μαύρη σοκολάτα και προσθέτουμε 50γρ. κρέμα γάλακτος. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα, βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τη λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε 25γρ. κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-40 δευτερόλεπτα. Το ανακατεύουμε κι αυτό μέχρι να γίνει λείο. Απλώνουμε τη σος μαύρης σοκολάτας που φτιάξαμε, πάνω από την κρέμα και φτιάχνουμε σχέδια με τη σος λευκής σοκολάτας που φτιάξαμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!




      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου