Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανιλίνη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη της επιλογής σας

           ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι μας το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αβγό, το baking powder, το κονιάκ, τη βανιλίνη και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε ένα κομμάτι 50-60 γραμμαρίων και το αφήνουμε στην άκρη. Το υπόλοιπο το πιέζουμε σε ένα ταψί 20x30 εκατοστών ώστε να πάει παντού. Από πάνω, απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη του την επιφάνεια. Από πάνω, τρίβουμε με τα χέρια μας την υπόλοιπη ζύμη ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Κόβουμε σε τετράγωνα και απολαμβάνουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου