Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΛΕΣ ΤΥΡΙΟΥ, ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

      ΥΛΙΚΑ:


  • 200γρ. διάφορα μαρούλια 
  • 10 ρόγες λευκό σταφύλι


Για τις μπάλες τυριού:

  • 100γρ. φέτα
  • 50γρ. τυρί κρέμα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. άσπρο σουσάμι
  • 3 κ.σ. μαύρο σουσάμι
Για τα κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης:
  • 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίνης
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ:
  • 100mL ελαιόλαδο
  • 30mL ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
   ΟΔΗΓΙΕΣ:

Πλένουμε τα μαρούλια και τα στραγγίζουμε. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Πλένουμε και το σταφύλι, κόβουμε τις ρόγες στη μέση και τις τοποθετούμε πάνω από τα μαρούλια. Για τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Για τα κρουτόν, κόβουμε λεπτές φέτες από το κουλούρι Θεσσαλονίκης και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν με το μίγμα καλά όλα τα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Για τις μπάλες τυριού, βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι και με ένα πιρούνι σπάμε τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το μαύρο με το άσπρο σουσάμι. Με τα χέρια μας, πλάθουμε μικρά μπαλάκια από το μίγμα τυριού και τα περνάμε από το σουσάμι ώστε να καλυφθούν τελείως. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Βάζουμε όλα τα μπαλάκια σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα, ώστε να παγώσουν καλά. Τα προσθέτουμε και αυτά πάνω στη σαλάτα. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ (όση θέλουμε) και τελευταία προσθέτουμε τα κρουτόν. Η σαλάτα είναι έτοιμη!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου