Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

      ΥΛΙΚΑ:

Για τα μπιφτέκια:

  • 500γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 5 κ..σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 250mL χυμό ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό ή μερικά φυλλαράκια φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  
        ΟΔΗΓΙΕΣ:

    Τρίβουμε στο λεπτό του τρίφτη το καρότο, το κολοκύθι και το κρεμμύδι, τα σφίγγουμε με το χέρι μας ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το αβγό, τη βρώμη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, την πάπρικα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να αναπτυχθούν οι γεύσεις. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 150mL νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τη σάλτσα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, βάζουμε τον αέρα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τελείως και απολαμβάνουμε!







     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου