Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

CUPCAKES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙ

         ΥΛΙΚΑ:

    Για τη σος κεράσι:

  • 150γρ. κεράσια
  • 20γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  Για τα cupcakes:

  • 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. ηλιέλαιο
  • 120γρ. γιαούρτι
  • 1 βανιλίνη
  • 2 αβγά
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/4 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 100γρ. κεράσια
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
      
           ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Για τη σος κεράσι: Πλένουμε τα 150γρ. κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά. Περνάμε το μίγμα από ένα κόσκινο ώστε να απομακρύνουμε τα μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και βάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σος, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Για τα cupcakes: Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανιλίνη, τη μαγειρική σόδα και το baking powder. Σ' ένα μίξερ βάζουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και έπειτα το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Πλένουμε τα 100γρ. κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα των cupcakes με μια μαρίζ. Λαδώνουμε ένα ταψί για cupcakes και γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4. Αυτό το μίγμα φτιάχνει 10-12 cupcakes ανάλογα πόσο μεγάλα θα τα κάνετε. Πάνω από κάθε cupcake βάζουμε από 1 κ.γ. σος κεράσι και την απλώνουμε με μια οδοντογλυφίδα, ώστε να έχουμε τη όψη ''μάρμαρου''. Προσθέτουμε, επίσης, λίγες σταγόνες σοκολάτας πάνω από κάθε κεκάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 23-25 λεπτά. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου