Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 100γρ. φέτα
  • 70γρ. ανθότυρο
  • 50γρ. gouda τριμμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι


         ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες. Φτιάχνουμε ένα αρωματικό ελαιόλαδο βάζοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές από τις μελιτζάνες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες, κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλον μπολ, σπάμε το ανθότυρο και τη φέτα και προσθέτουμε την τριμμένη gouda και λίγο πιπέρι. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες, τις βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε σε καθεμία, μια κουταλιά ψιλοκομμένες ντομάτες και 1 κουταλιά από το μίγμα των τυριών. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου