Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

OREO CHEESECAKE

      ΥΛΙΚΑ:

   Για τη βάση:

  • 24 μπισκότα ορεο (oreo) - 267γρ.
  • 65γρ βούτυρο
 Για την κρέμα:

  • 800γρ. τυρί κρέμα
  • 20 μπισκότα ορεο
  • 500mL κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 βανιλίνη ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας
  • 160γρ. ζάχαρη άχνη
  Για το γλάσο:

  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 100mL κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 πρέζα αλάτι
  Για τη διακόσμηση:

  • 14-16 mini oreo μπισκότα
  • 100mL κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
    ΟΔΗΓΙΕΣ:

   Για τη βάση, τρίβουμε τα μπισκότα με τη γέμιση τους στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση των 26 εκατοστών. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα, ανακατεύουμε πολύ καλά και πιέζουμε ώστε να είναι είναι σε όλη τη βάση ισόπαχο. Το βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατεύσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα σαντιγύ και να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Σπάμε τα 20 ορεο σε μεσαία κομμάτια μέσα στο μίγμα, ανακατεόυμε μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτουμε το μίγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Για το γλάσο, βάζουμε σε ένα μπολ (πυρεξ) τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και το βάζουμε στα μικροκύματα για 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές το μίγμα. Βγάζουμε το μεταλλικό εξάρτημα που περιβάλλει το τσιζκεικ και προσθέτουμε το γλάσο στο κέντρο. Με ένα κουτάλι απλώνουμε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια, φροντίζοντας να πέφτει και λίγο στα πλαϊνά. Χτυπάμε τα 100mL κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σαντιγύ. Βάζουμε τη σαντιγύ σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μικρές ροζέτες γύρω-γύρω στην τούρτα. Διακοσμούμε με τα μίνι ορεο όπως επιθυμούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου