Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

ΚΕΪΚ ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ

          ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160γρ. ζάχαρη 
  • 120γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 160γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη
  • 1 φακελάκι τρούφα σοκολάτας (100γρ.)

          
ΟΔΗΓΙΕΣ:

             Σε ένα μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το γιαούρτι και τη βανιλίνη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίξερ. Προσθέτουμε την τρούφα και χτυπάμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-55 λεπτά. Ένα κέϊκ για να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου