Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΜΕΛΙ

      ΥΛΙΚΑ:

  • 1200γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 αβγά
  • 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180γρ. κορν φλεικς χωρις ζάχαρη (νιφάδες καλαμποκιού)
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 80-100mL ελαιόλαδο
        Για τη σος μουστάρδα-μέλι:

  • 100γρ. μαγιονέζα
  • 30γρ. μέλι
  • 30γρ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι


        ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τα δύο αβγά, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα blender χτυπάμε τις νιφάδες καλαμποκιού, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό σε ένα τρίτο μπολ. Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και τέλος από το μίγμα με τα κορν φλεικς και τα μυρωδικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε κάθε κομμάτι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά. Στα 23 λεπτά περίπου, γυρνάμε τις μπουκιές κοτόπουλου από την άλλη πλευρά, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Για τη σος, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Δοκιμάστε αυτή την πιο υγιεινή εκδοχή των chicken nuggets και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου