Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 500γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 3 πατάτες
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


          ΟΔΗΓΙΕΣ:

        Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), τις πατάτες και τα καρότα και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας (50-70 λεπτά). Σερβίρουμε με φέτα. Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου