Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΑΒΓΑ SHAKSHUKA

          ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/3 κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 κίτρινη πιπεριά
  • 1/3 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 αβγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φέτα σε κομμτάκια

            ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Κόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αλατίζουμε. Σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας και το πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και 200mL περίπου ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Με ένα κουτάλι κάνουμε φωλιές στη σάλτσα και μέσα σπάμε τα αβγά. Καλύπτουμε με ένα καπάκι μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια και οι κρόκοι να είναι από μέσα υγροί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απολαμβάνουμε με μερικές φέτες ψωμί. Το ιδανικό πιάτο για brunch στο σπίτι με παρέα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου