Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

CHEESECAKE ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

          ΥΛΙΚΑ:

     Για 8-10 ποτηράκια:

  • 600γρ. τυρί κρέμα
  • 200mL κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 170γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350γρ. μπισκότα digestive
  • 10-12 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 10-12 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 πρέζα αλάτι
    
        ΟΔΗΓΙΕΣ:

    Στο μίξερ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγύ, δηλαδή μέχρι να σφίξει. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Τρίβουμε στο blender όλα τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ''βρεγμένη άμμο''. Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μίγμα σε ποτηράκια. Από πάνω βάζουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει και τελειώνουμε με μαρμελάδα φράουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και σερβίρουμε. Ιδανικό γλυκό για όταν περιμένουμε καλεσμένους καθώς μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου