Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ-ΔΥΟΣΜΟΥ

        ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινός και μοσχαρίσιος) ή 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ.γ δυόσμο ξερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
        Για τη σος γιαουρτιού-δυόσμου:
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι


         ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ (τα σκληρά κομμάτια από τη κόρα τα πετάμε). Τρίβουμε στο λεπτό μέρος του τρίφτη την πατάτα και το κρεμμύδι και τα βάζουμε και αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, το αβγό, τη ρίγανη, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει. Ζυμώνουμε το μίγμα του κιμά πολύ καλά και αν θέλουμε το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες μέχρι να δέσει το μίγμα. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια σε οβάλ σχήμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρνώντας τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί και στύβουμε όσο λεμόνι επιθυμούμε. Για τη σος γιαουρτιού-δυόσμου, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και σερβίρουμε. Η πατάτα κάνει αυτούς τους κεφτέδες πολύ ζουμερούς! Μια δοκιμή θα σας πείσει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου