Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

        ΥΛΙΚΑ:

        Για 40 κομμάτια

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 300γρ. τυρί φέτα
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. σουσάμι μαύρο
  • 2 κ.σ. σουσάμι άσπρο

          
ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αβγά, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βγάζουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας από τη συσκευασία και κόβουμε το καθένα σε 20 τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε 1 κ.γ. από το μίγμα της φέτας και το διπλώνουμε ώστε να φτιάξουμε ένα τριγωνάκι. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να σφραγιστεί μέσα η γέμιση και να μην ανοίξουν στο φούρνο. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα (σε 2 ή τρεις δόσεις), τα αλείφουμε με το γάλα και πασπαλίζουμε λίγο μαύρο και λίγο άσπρο σουσάμι στο καθένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15-25 λεπτά. Η εύκολη συνταγή που μας λύνει τα χέρια όταν έχουμε καλεσμένους και θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο!



   

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου