Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο μακαρόνια βίδες
  • 200mL κρέμα γάλακτος (light αν θέλουμε)
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200mL χυμό ντομάτας
  • 300γρ. τυριά τριμμένα-που να λιώνουν (gouda, edam, κεφαλοτύρι,...)
  • 1/4 πιπεριά πράσινη
  • 1/4 πιπεριά κόκκινη
  • 1/4 πιπεριά κίτρινη
  • 1/4 πιπεριά πορτοκαλί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

        ΟΔΗΓΙΕΣ:


    Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά 2-3 λεπτά λιγότερο. Τα στραγγίζουμε από το νερό, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι,σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.  Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα πυρέξ εναλλάσουμε την προσθήκη μακαρονιών και τυριών μέχρι να τελειώσουν και τα δύο. Τελειώνουμε με μια στρώση τυριών και τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 20-30 λεπτά. Αυτή τα μακαρόνια φούρνου, πρέπει να τα δοκιμάσετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου