Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΪΚ ΖΕΒΡΑ

          ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 130γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανιλίνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 3 κ.σ. γάλα


        ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Σ' ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Στο μίξερ, βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω για 2 λεπτά. Προσθέτω ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλίνη και το γιαούρτι. Προσθέτω σιγά-σιγά το μίγμα με το αλεύρι και χτυπάω για 1 λεπτό. Αφαιρώ τη μισή ζύμη από το μπολ του μίξερ και σε αυτή που έχει περισσέψει, κοσκινίζω το κακάο, προσθέτω και το γάλα και χτυπάω για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 21 εκατοστών βάζω μια λαδόκολλα στον πάτο. Βάζω ένα κουτάλι στο κάθε μπολ με τη ζύμη για το κέικ. Βάζω μια κουταλιά από το λευκό μίγμα στο κέντρο του ταψιού και χτυπάω το ταψί στον πάγκο για να απλώσει η ζύμη. Ακριβώς από πάνω προσθέτω μια κουταλιά από το μαύρο μίγμα και πάλι χτυπάω για να απλώσει. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να μου τελειώσουν οι ζύμες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-50 λεπτά. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα και νοστιμότερα κέϊκ που έχετε δοκιμάσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου