Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕ'Ι'Κ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

          ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 160γρ. μαργαρίνη
  • 3 αβγά
  • 170γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100γρ. γκούντα τριμμένη
  • 160γρ. γαλοπούλα βραστή σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού (προαιρετικά)
  • αλάτι (περίπου 1 κ.γ.)
  • πιπέρι

         ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την κόκκινη πιπεριά. Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε το μίγμα με τη μαργαρίνη, τα τυριά, τη γαλοπούλα και τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά. Μια εύκολη συνταγή χωρίς μίξερ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου