Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΜΕΛΙ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 5 μεσαίες πατάτες
  • 4 λουκάνικα (400γρ.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή μια σκελίδα σκόρδο
  • 80γρ. φέτα
  • αλάτι 
  • πιπέρι


        ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεσαία κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό από πορτοκάλι, την πάπρικα, το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε με αυτή τη σος τις πατάτες και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε 200mL νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 για 1,5 ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια (εγώ σήμερα λόγω της ημέρας, τα έκοψα σε σχήμα καρδούλας!). Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από τις πατάτες, προσθέτουμε τα λουκάνικα και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τ λουκάνικα και οι πατάτες να γίνουν τραγανές. Ανοίγουμε το φούρνο, σπάμε από πάνω τη φέτα σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει η φέτα! Αν θέλουμε στύβουμε και μισό λεμόνι από πάνω. Αυτή η συνταγή φτιάχνεται εύκολα αλλά έχει πολύ νοστιμιά. Φτιάξτε την στο αγαπημένο σας πρόσωπο για να το απολαύσετε μαζί!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου