Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

         ΥΛΙΚΑ:

       Για τη ζύμη:

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 200mL γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
     Για τη γέμιση:

  • 2 μεγάλα μήλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100mL νερό
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 160γρ. ζαχαρωμένα φρούτα (φρουϊ γλασέ)
  • 1-2 κομμάτια τζίντζερ ζαχαρωμένο (προαιρετικά)
     Για γαρνίρισμα:

  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  •  4 κ.σ. γάλα
  • λίγη ζάχαρη άχνη


        
ΟΔΗΓΙΕΣ:

   Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το νερό, τη ζάχαρη, τα ζαχαρωμένα φρούτα και τέλος το ζαχαρωμένο τζίντζερ αφού το έχουμε ψιλοκόψει σε πολύ μικρά κομμάτια. Αν δε θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το τζίντζερ. Έχει έντονη και πιπεράτη γεύση αλλά η ποσότητα που σας προτείνω είναι πολύ μικρή. Δίνει μια μικρή ένταση στο γλυκό και το απογειώνει! Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να φουσκώσουν τα ζαχαρωμένα φρούτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Για τη ζύμη, ζεσταίνουμε λίγο το γάλα μας και του προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσοχή το γάλα μας πρέπει να είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό γιατί θα σκοτώσει τη μαγιά. Σε ένα μίξερ με γάντζο ή σε ένα μπολ (όπου θα ζυμώσουμε με τα χέρια μας τη ζύμη), βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι. Ξεκινάμε το μίξερ και το έχουμε σε μέτρια λειτουργία για 8-10 λεπτά μέχρι όλη η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι πάνω στο γάντζο. Αυτό πρέπει να περιμένουμε αν την πλάθουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει και την αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Τη βγάζουμε και την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα ορθογώνιο 30x45cm. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό 1 εκατοστό στην πλατιά μεριά. Τυλίγουμε το ρολό ώστε να κλείσει εκεί που έχουμε αφήσει το κενό. Κόβουμε το ρολό σε 2 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Καλύπτουμε το ταψί με φίλμ και το αφήνουμε για 40-45 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν τα ρολά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20-30 λεπτά. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και αλείφουμε με αυτό τα ρολά όσο είναι ζεστά. Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. Σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου