Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

    ΥΛΙΚΑ:

  • 120γρ. ζάχαρη λευκή
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200γρ. βούτυρο
  • 240γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 100mL γάλα
  • 120γρ. γιαούρτι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 70γρ. σταφίδες
  • 3 μεσαία μήλα
  • 1/2 λεμόνι
  • 100γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • σαντιγύ για το σερβίρισμα

        ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Σ' ένα μίξερ, σε μεγάλη ταχύτητα χτυπάμε τα 150γρ. βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη λευκή ζάχαρη και τα 60γρ. καστανή ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανιλίνη. Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και το 1 κ.γ. κανέλα και τα προσθέτουμε στο μίξερ σε δόσεις. Κλείνουμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και στύβουμε το μισό λεμόνι από πάνω τους. Κόβουμε τα 50γρ. βούτυρο σε πολύ μικρά κυβάκια και τα σκορπίζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Πάνω από το βούτυρο πασπαλίζουμε τα 40γρ. καστανής ζάχαρης και το 1/2 κ.γ. κανέλα. Από πάνω στρώνουμε σε ομόκεντρους κύκλους τα μήλα. Προσθέτουμε το μίγμα του κεϊκ πάνω από τα μήλα, φροντίζοντας να είναι παντού ομοιόμορφο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου και σαντιγύ. Ένα εντυπωσιακό γλυκό που θα σας εκπλήξει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου