Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

       ΥΛΙΚΑ:

        Για το κοτόπουλο:

  • 700γρ. κοτόπουλο σε μερίδες (στήθος ή ολόκληρο κοτόπουλο ή μπούτι)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 120γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια νερό


       Για το ρύζι μπασμάτι:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι (250γρ.)
  • 3 1/2 φλιτζάνια βρασμένο νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


      ΟΔΗΓΙΕΣ:

    Ξεκινάμε με το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μήλα που έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον κύβο, το κάρυ, τα 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και αναμιγνύουμε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και ελαφρώς πηχτή. Ξανατοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο και σβήνουμε τη φωτιά. Για το ρύζι, σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι (θα αρχίσει να μυρίζει σαν ποπ-κορν και θα δώσει άλλη γεύση στο ρύζι μας!). Προσθέτουμε τα 3 1/2 φλιτζάνια νερό που έχουμε ήδη βράσει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Σερβίρουμε το ρύζι, από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα κάρυ. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για λίγη δροσιά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο. Με κάρυ και γιαούρτι το έχετε δοκιμάσει;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου