Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ - NUTELLA CAKE

       ΥΛΙΚΑ:

  • 180γρ. ζάχαρη
  • 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80γρ. γιαούρτι
  • 140mL γάλα
  • 260γρ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. bakind powder
  • 4-5 κουταλιές τις σούπας πραλίνα φουντουκιού

    ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο για ένα λεπτό, μέχρι να αφρατεύσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για δύο με τρία λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και αφού ανακατευτούν καλά, το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι. Όσο το μίξερ λειτουργεί, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μίξερ. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για 40-45 λεπτά ή τόσο ώστε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τρυπάμε το κέικ. Είναι μια υπέροχη συνταγή, που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


    INGREDIENTS:

  • 150gr room temperature butter
  • 180gr caster sugar
  • 260gr all purpose flour
  • 2 large eggs
  • 1 tablespoon vanilla extract
  • 80gr greek yogurt
  • 140mL milk
  • 1 1/2 tablespoon baking powder
  • 1 teaspoon salt
  • 4-5 tablespoons nutella

    

       INSTRUCTIONS:

 In a mixer, beat the butter for about one minute, until it gets fluffy. Add the sugar and beat for two or three minutes. Then, add the eegs one by one and then the vanilla extract. Add the milk an the yogurt. Sift the flour, the salt and the baking powder in a bowl and add this mixture to the mixer which is still working. Put the mixture in a baking pan and lay the nutella on top. Bake it at 180°C for about 40-45 minutes, or until a toothpick comes out clean. It's a great recipe, that both children and adults will enjoy!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου