Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

          ΥΛΙΚΑ:

  • 580γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400mL νερό χλιαρό (προς το ζεστό)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 30γρ. βούτυρο ή 30mL ηλιέλαιο
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • μέλι
  • καρύδια
  • κανέλα


           ΟΔΗΓΙΕΣ:

          Ζεσταίνουμε λίγο (τονίζω το 'λίγο') το νερό. Σ' αυτό προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Σε μια μεγάλη λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο ή το λάδι και το νερό με τη μαγιά και πλάθουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με φιλμ και τη βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά για να φουσκώσει. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια από ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Θα βγουν 55-60 κομμάτια. Όταν είναι έτοιμα, τα γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ζεστούς λουκουμάδες, ειδικά τώρα που είναι χειμώνας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου