Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

        ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 πακέτο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 40mL λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 4-5 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


        ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια (κάθε πατάτα στα 6-8 κομμάτια). Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και 1 περίπου ποτήρι νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και  λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ακόμα. Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για τις μέρες που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου