Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 10 λεπτές φέτες παστουρμά (περίπου 80-90γρ.)
  • 350γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 2 μεσαίες ντομάτες
  • 6-7 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 κ.σ. άσπρο σουσάμι
  • 2 κ.σ. μαύρο σουσάμι
      
        ΟΔΗΓΙΕΣ:
      
      Αρχίζουμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρια για να φύγουν τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά και το μαϊντανό. Σ' ένα μπολ, βάζουμε τα τριμμένα τυριά, τον παστουρμά, τη ντομάτα, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω προσθέτουμε τη γέμιση αφήνοντας 2 εκατοστά στις άκρες κενά. Από πάνω απλώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες ώστε να ασφαλιστεί η γέμιση. Χτυπάμε τον κρόκο του αβγού με 2 κ.σ. νερό και το αλείφουμε με ένα πινέλο στο πάνω φύλλο της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με το μαύρο και το άσπρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά. Μια ξεχωριστή πίτα που όλοι θα λατρέψουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου