Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ

       ΥΛΙΚΑ:

  • 190γρ. ζάχαρη
  • 280γρ. αλεύρι
  • 150γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 130γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150mL γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη ή ένα κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100γρ. σοκολάτα τρούφα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

        ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Βγάζουμε όλα τα υλικά έξω από το ψυγείο 2 ώρες πριν φτιάξουμε το κέϊκ ώστε να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος όταν το φτιάξουμε. Αυτό το κάνουμε γιατί τα υλικά αναμιγνύονται καλύτερα όταν είναι στην ίδια θερμοκρασία. Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.Σ' ένα μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και όταν αυτά αναμιχθούν, τη βανίλια και το γιαούρτι. Μετά, προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το μίγμα αλευριού μέχρι αυτά να τελειώσουν. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε στους 180 για 45-50 λεπτά. Όταν κρυώσει γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.΄Ενα διαφορετικό και όμορφο κέϊκ που θα σας καταπλήξει!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου