Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ''ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ'' ΑΠΟ ΑΓΓΟΥΡΙ - SALAD WITH RICOTTA CHEESE, WALNUTS AND CUCUMBER ''NOODLES''

       ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 μαρούλι
  • 1/4 iceberg
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 50γρ. ανθότυρο
  • 50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 
  • 30γρ. γλάσο βαλσάμικου ξυδιού
   Για το dressing:
  • 70mL ελαιόλαδο
  • 25mL ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι

       ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το iceberg  και τα βαζουμε σε μια σαλατιέρα. Από πάνω προσθέτουμε τα καρύδια και το ανθότυρο. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε κάθετα σε φέτες. Κάθε φέτα την κόβουμε σε πολλές λεπτές λωρίδες. Αυτά καλούμε ''μακαρόνια'' από αγγούρι. Τα προσθέτουμε και αυτά πάνω από τη σαλάτα. Σε ένα δοχείο, ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing και το περιχύνουμε στην σαλάτα. Γαρνίρουμε με το γλάσο από βαλσάμικο. Μια διαφορετική σαλάτα που θα εντυπωσιάσει συγγενείς και φίλους!


      INGREDIENTS:
         
  • 1/2  a romaine lettuce
  • 1/4 of an iceberg lettuce
  • 1 small cucumber
  • 50gr ricotta cheese
  • 50gr chopped walnuts
  • 30gr balsamic glaze
   For the dressing:
  • 70mL olive oil
  • 25mL vinegar
  • 1 teaspoon honey
  • 2 teaspoons mustard
  • salt and pepper
 INSTRUCTIONS:



Chop the romaine and the iceberg lettuce and put them in a salad bowl. Add the walnuts and the ricotta cheese on top. Peel the cucumber and cut vertically into stripes. Then cut each strip into smaller thin stips. This is what we call cucumber ''noodles''. Add them on top of the salad.In a small bowl, mix all the ingredients for the dressing and dress the salad with it. Garnish with the balsamic glaze. This is a different salad, that will impress your family and friends!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου