Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ GRANOLA - YOGURT AND GRANOLA PARFAIT

       ΥΛΙΚΑ:


  • 150γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1/2 μπανάνα

     Για τη granola:
  • 350γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100γρ. mix ξηρών ανάλατων και ωμών καρπών (αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους)
  • 30γρ, σπόροι chia
  • 100γρ. μέλι
  • 60mL ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50γρ. cranberries
  • 50γρ. σταφίδες
     ΟΔΗΓΙΕΣ: 


     Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους, τους σπόρους chia, το μέλι, το αλάτι και το ηλιέλαιο. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί, αφού έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 15-20 λεπτά. Προσοχή, μπορεί να καεί εύκολα οπότε να το ελέγχετε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα cranberries. Σ' ένα ποτήρι βάζουμε εναλλάξ γιαούρτι, μπανάνα, granola, για όσες στρώσεις θέλουμε. Τέλειο για πρωινό ή για brunch!


     INGREDIENTS:

  • 150gr greek yogurt
  • 1/2 banana
   For the granola:

  • 350gr oats
  • 100gr mixed raw unsalted nuts (almonds, hazelnuts, casious)
  • 30gr chia seeds
  • 100gr honey
  • 60mL oil
  • 1 teaspoon cinammon
  • 1 pinch of salt
  • 50gr crenberries
  • 50gr raisins
     INSTRUCTIONS:

  In a large bowl, add the oats, the nuts chopped, the chia seeds, the honey, the salt and the oil and mix very well. Lay  the mixture in a single layer on a tray with parchment paper and bake in a preheted oven, at 180°C for 15-20 minutes. Be careful, it can easily burn, so keep an eye on it. Take it of the oven and let it cool completely. Add the raisins and the cranberries. In a glass alternate yogurt, banana and granola for as many layers as you want. Perfect for breakfast or for brunch!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου